Back to top
Follow us:

Kur është fjala për blerjen e një prej smartphone më të mirë, zgjedhja e parë mund të jetë më e vështira: iPhone ose Android. Nuk është e thjeshtë; të dyja ofrojnë shumë karakteristika të shkëlqyera dhe ato mund të duken në thelb të njëjta përveç markës dhe çmimit.

Megjithatë, një vështrim më i afërt tregon se ka disa dallime kyçe. Lexoni për një vështrim më të afërt në disa prej këtyre dallimeve për t’ju ndihmuar të vendosni nëse një smartphone iPhone ose Android është e drejtë për ju. Nëse jeni duke blerë një iPhone, ju vetëm duhet të zgjidhni një model. Për shkak se shumë kompani bëjnë pajisje Android, duhet të zgjedhësh një markë dhe një model, që mund të jetë pak konfuze.

Hardware është vendi i parë ku dallimet midis iPhone dhe Android bëhen të qarta.

Vetëm Apple bën iPhone, kështu që ka kontroll shumë të ngushtë se si software dhe hardware punojnë së bashku. Nga ana tjetër, Google ofron softuerin Android për shumë prodhues të telefonave, duke përfshirë Samsung, HTC, LG dhe Motorola. Për shkak të kësaj, telefonat Android ndryshojnë shumë në përmasa, peshë, karakteristika dhe cilësi.
Telefonat me çmim të lartë Android kanë tendencë të mira sa iPhone në aspektin e cilësisë së pajisjeve, por opsionet më të lira Android janë më të prirura për problemet.iPhone mund të ketë çështje hardware, por ato janë përgjithësisht me cilësi më të lartë.
Disa mund të preferojnë zgjedhjen më të madhe të Android, por të tjerët e vlerësojnë thjeshtësinë dhe cilësinë e Apple.

No Comments

Leave a Comment